Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kari rizoto se žampiony

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Kari koření, sůl, česnek

Energetická hodnota celkem: 1262 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Nejlépe večer si pokrájíme kuřecí prsíčko na nudličky a obalíme ho v kari koření a dáme odležet do ledničky. Případně asi 1-2 hodiny předtím než začneme vařit. Kdo může - přidá si k masu i trochu oleje. Rozpálíme si na sucho pánev (při větším množství doporučuji vok) a postříkáme jí olejem z rozprašovače. Vložíme maso a zprudka opékáme a mícháme, aby se nepřichytilo a nepřipálilo. Žampiony pokrájené na čtvrtky přidáme zhruba po dvou minutách k masu a pak společně opékáme. Po dalších 3 minutách podlijeme trochou vody a přidáme uvařenou rýži (rýže by měla být spíš tvrdší). Společně ještě dusíme zhruba 5 minut. Před koncem vaření přidáme na jemno pokrájený stroužek česneku. Jídlo můžeme ještě dosolit podle chuti.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 01. 2013 12:40
mňam:) naprosto miluju žampiony, cpu je do všeho...tak toho zkusím:)
28. 01. 2013 12:29
Také mám kuřecí prso rudce opečné na lžičce oleje a k tomu růžičkovou kapustu s mrkví a zeleným hráškem.

Naši partneři