Kategorie receptů
- Autor: Katerina24
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 200 |
Květák | 200 |
Bujón suchý stav | 12 |
Česnek | 5 |
Droždí | 4 |
Oleje (všechny druhy) | 12 |
Strouhanka | 16 |
Energetická hodnota celkem: 1434 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 359 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 3.5, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Kostku hovězího bujónu rozpustíme ve vařící vodě, přidáme celou cibuli, mrkev, 2 stroužky na plátky nakrájeného česneku, do polévk\ přidáme kvasnicové knedlíčky a nakonec v páře uvařený květák. Návod na drožďové knedlíčky: na oleji rozpustíme kvasnice, pak odstavíme, necháme vbychladnout, přidáme sůl, pepř, utřený česnek cca 2 stroužky, vejce, strouhanku. Vytvarujeme knedlíčky a ty 7min vaříme v polévce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.