Kategorie receptů
- Autor: AvajBr
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 550 |
Mrkev | 100 |
Brambory zimní | 150 |
Voda | 2000 |
Mléko polotučné čerstvé průměr | 50 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Dochucovadla:
muškátový oříšek, kmín, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1803 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Půl květáku na menší růžičky, 1 mrkev na malé kostičky, sůl, kmín – dát vařit, až je měkké, rozmixovat, zjemnit mlékem, nastrouhat muškátový oříšek a zahustit polentou, na závěr nasekanou petrželku
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.