Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tomatová polévka s kuřetem

Zpět
  • Autor: Tanein
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, polévkové koření a bylinky

Energetická hodnota celkem: 2209 kJ

Bílkoviny (g): 99, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1105 kJ

Bílkoviny (g): 49.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 9.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Dáme vařit kuřecí prsa do osolené vody (možno přidat bylinky a polévkové koření dle vaší chuti a zvyku). Když jsou uvařené vyndáme z vývaru necháme okapat a pokrájíme na drobné kousky. Vývar můžeme přecedit. Do vařícího vývaru dáme rajčata z plechovky i se šťávou a povaříme. Ke konci varu přidáme mléko s rozmíchanou moukou a necháme převařit. Polévka s tím dohoustne a zjemní se. Na závěr lze rajčata rozmixovat, ale není to nutné. Maso rozdělíme do polévkových misek a zalijeme polévkou. Možno dozdobit čerstvou bazalkou a lžící zakysané smetany.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři