Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Snídaňový sladký chlebíček

Zpět
  • Autor: ditab
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pomerančová kůra, prášek do pečiva, místo griotky je možné použít rum, směs oříšků a sušeného ovoce je na vlastním výběru

Energetická hodnota celkem: 11717 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 91, Sacharidy (g): 407, SAFA (g): 16, Cukry (g): 159, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 781 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 27.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.6, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Oříšky, sušené ovoce a pomerančovou kůru z 1 pomeranče a šťávu ze dvou pomerančů, zalijte čajem, medem a griotkou a nechte asi hodinu máčet, aby vše změklo a nasáklo chutě. Před dalším postupem zapněte troubu na 190 stupňů. Do směsi vmíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva a vajíčka a těsto máte hotové! Formu na biskupský chlebíček důkladně vymažte a vysypte celozrnnou moukou nebo vyložte jako já pečicím papírem (je to přece jen jistější :-)). Těsto nalijte do formy na biskupský chlebíček a dejte péct na asi 40 minut.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři