Kategorie receptů
- Autor: ysenkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 300 |
Cibule | 150 |
Celer - bulva | 200 |
Česnek | 20 |
Pór | 200 |
Kuřecí stehna bez kosti a bez kůže průměr | 300 |
Rýžové nudle syrové | 80 |
Voda | 2500 |
Máslo | 30 |
Sůl | 10 |
Dochucovadla:
pepř, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 6221 kJ
Bílkoviny (g): 90,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 26,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1037 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložit kuře, 3 mrkve, celer, dvě bílí cibule na čtvrtky, dva bobkové listy a zalít 2,5 l vody. Přivést k varu a nechat vařit 1 hodinu. Odebírat tuk. Po hodině vývar scedit. Maso a zeleninu dát stranou. Na másle nechat změknout 1 nastrouhanou mrkev, pórek, 1 bílou cibuli, 2 stroužky česneku; asi tak 5 minut. Poté přilít vývar a vsypat nudle. Nechat provařit. Maso a zeleninu z vývaru nakrájet na kousky a přidat do polévky. Dle chuti osolit, opepřit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.