Kategorie receptů
- Autor: Apelu
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hera | 75 |
Cukr průměr | 110 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hladká | 115 |
Mouka špaldová celozrnná | 110 |
Prášek do pečiva | 6 |
Banány | 400 |
Vlašské ořechy | 50 |
Energetická hodnota celkem: 10464 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 94,
Sacharidy (g): 359,
SAFA (g): 34,
Cukry (g): 180,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 872 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 29.9, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180°C (350°F, stupeň 4 u plynového spotřebiče). Vymažte formu na srnčí hřbet (3,5 x 7,5 palce; 8,5 x 19 cm). V míse smíchejte tuk, cukr a rozšlehané vejce (nemusí být). Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Vidličkou si vedle rozmačkejte banány. Smíchejte všechny přísady, přidejte nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, těsto přendejte do vymazané a vysypané formy a dejte do trouby, přibližně na 30 - 35 min. (dokud není povrch dozlatova vypečený). Navrch dávám půlky vlašských ořechů, na ozdobu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.