Kategorie receptů
- Autor: dabliceL
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Salát římský | 210 |
Hrušky | 300 |
Mandle | 70 |
Roquefort 50 % | 150 |
Ocet | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 40 |
Pažitka | 5 |
Energetická hodnota celkem: 6653 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 68,
SAFA (g): 42,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1663 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 30.8, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 10.5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
1) salate (70 g frisee salat, 70 g lollo rosso a 70 g rucoly) ocistime, poradne ve studene vode omyjeme a osusime. U rucoly doporucuji tluste stonky odstranit. 2) omyte hrusky rozpulit a jadro oddstranit. Pulky hrusek podelne nakrajime na prouzky. Mandlove lupinky na rozpalene teflonove panvi bez tuku do zlatova orostovat. Roquefort (nivu) bud nakrajet na kosticky a nebo rozdrobit. 3) na vinaigretu bily balsamico ocet smichat s mandlovym kremem, 2 lzicemi vody, soli a peprem a pod stalym michanim postupne pridavat bud olivovy nebo olej z vlasskych orechu. Nakonec pridat na kolecka nasekanou pazitku 4) salat, rucolu, prouzky hrusek a kousky syru na taliri upravime a polijeme vinaigretou a posypeme mandlovymi lupinky. Dobrou chut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.