Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

africký kotlík

Zpět
  • Autor: jankakk
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

zázvor 3 cm kořene, 5 stroužků česneku, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička kurkumy, 1 lžička koriandru, chilli paprička, sůl, pepř.

Energetická hodnota celkem: 8625 kJ

Bílkoviny (g): 162, Tuky (g): 93, Sacharidy (g): 129, SAFA (g): 66, Cukry (g): 64, Vláknina (g): 45, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1438 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 11, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Ve wooku na polovině oleje orestujeme 5 stroužků česneku s nastrouhaným zázvorem, poté restujeme na kousky nakrájené maso. Maso vyjmeme a do výpeku přidáme zbývající olej, koření a postupně restujeme všechnu zeleninu. Až je zelenina opečená, přidáme zpět maso, zalijeme 2 dcl vína a přidáme 500 g loupaných rajčat. Podlejeme podle potřeby vodou a dusíme 2 hodiny. Na závěr dochutíme pepřem a solí a posypeme čerstnou petrželovou natí.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři