Kategorie receptů
- Autor: kristyxxx
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Houby sušené průměr | 20 |
Krůtí prsa bez kůže | 800 |
Cibule | 200 |
Pór | 300 |
Mrkev | 60 |
Rajčata | 130 |
Žampiony | 200 |
Petržel - nať | 10 |
Olej palmojádrový, kokosový | 10 |
Bílek | 62 |
Víno bílé suché | 100 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek, 1 bokový list, nit na zpevnění
Energetická hodnota celkem: 5700 kJ
Bílkoviny (g): 215,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 87,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2850 kJ
Bílkoviny (g): 107.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 43.5, SAFA (g): 6.5, Cukry (g): 20.5, Vláknina (g): 13.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
1) Hříbky namočte na 30min do 300ml vody. Pak je slijte, ale vodu z nálevu zachyťte. Houby nasekejte. 2) Krůtí prsa opláchněte a osušte. Maso v dolní třetině ze strany nařízněte, ale neodkrajujte. Totéž proveďte i v horní třetině, aby vznikl plát. 3) Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka. Pórek očistěte, podélně rozkrojte, řádně operte a nakrájejte na jemné nudličky. Mrkev očistěte a pokrájejte na silnější dílky. Rajčata omyjte a rozdělte na osminky. Žampiony nasucho oškrábejte. Petrželku opláchněte, vytřepte do sucha a nasekejte. 4) Předehřejte pečící troubu. V teflonové pánvi rozpalte 1/2 lžíce oleje a za stálého míchání na něm poduste pórek, aby změkl. 5) Pórek smíchejte s hříbky, petrželkou a bílky. Osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem. 6) Maso osolte a opepřete. Plát potřete pórkovou směsí, ale na delších stranách nechte asi 2cm volný okraj. Od delší strany maso zaviňte a ovažte nití. 7) V teflonovém pekáči rozpalte 1,5 lžíce oleje a roládu v něm spolu s cibulí a mrkví ze všech stran opečte. Přidejte rajčata a přilijte nálev z hub i bílé víno. Ochuťte instantním zeleninovým vývarem, bobkovým listem a pepřem. 8) Přiklopenou roládu duste ve spodní části trouby při 190°C asi 75min. V horkovzdušné při 170°C. Během dušení několikrát přelijte vypečenou šťávou. Pak kolem masa rozložte žampiony a pečte ještě 15min bez poklopu. 9) Žampiony vyjměte a šťávu přeceďte přes sítko. Odstraňte z rolády nit a maso nakrájejte na plátky. Podávejte se žampiony a šťávou. K tomuto pokrmu se výtečně hodí těstoviny, brambory s petrželkou nebo rýže. Převzato z kuchařky Štíhlá i po čtyřicítce
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.