Kategorie receptů
- Autor: Andinka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí paličky bez kůže | 150 |
Med | 6 |
Olej palmojádrový, kokosový | 5 |
Cibule | 30 |
Mandarinky | 80 |
Jablka | 80 |
Brambory vařené | 100 |
Dochucovadla:
med, sůl, koření
Energetická hodnota celkem: 1776 kJ
Bílkoviny (g): 35,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vezmeme kuře - nejlépe stehna bez kůře, opepříme osolíme, chili papričku 1/2 rozdrtíme s pepřem, paprikou mletou sladkou, rozmarýn, naložíme kuře do nálevu a promáčkáme v rukou aby se koření dostalo hluboko. Necháme min. 1/2 h odstát. Orestujeme na cibulce a minimalně tuku (teflonová pánev) maso, přidáme 1dcl (1 mandarinka) štávy z mandarinky, 1 větší pokrájené jablko zbavené jadřinců a šlupky. Smícháme 1/2 polévkové lžíce medu s vodou cca 2dcl a necháme dusit na mírném plameni . Jablka zahustí omáčku a ta je pak pikantně sladká. Příloha brambory vařené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.