Kategorie receptů
- Autor: vehicle
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda | 4500 |
Sůl | 10 |
Bujón suchý stav | 30 |
Koření průměr | 5 |
Petržel - kořen | 200 |
Mrkev | 250 |
Kapusta růžičková | 50 |
Hrášek | 50 |
Česnek | 15 |
Cibule | 100 |
Houby čerstvé průměr | 200 |
Brambory zimní | 300 |
Mouka pšeničná hladká | 35 |
Vejce celá průměr | 60 |
Energetická hodnota celkem: 4066 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 169,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 59,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 508 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 21.1, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 7.4, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
zeleninu nakrájíme, hodíme do vody (cca 4 litry - přesně nevím, vždy vše odhaduji podle velikosti hrnce,takže spíš více) se 3 bujony, koření (bob.list., pepř celý, nové hoření, sůl) a dáme vařit na cca 12 minut, poté vhodíme houbičky a vaříme ještě 5 minut. Přilejeme jíšku a vyfoukneme vajíčko. Přidáme hromadu majoránky a tradááá dobrou chuť ;)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.