Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Polévka z králíka

Zpět
  • Autor: Marcelah
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý čerstvě mletý pepř 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy česnek sůl

Energetická hodnota celkem: 617 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 1, Sacharidy (g): 17, SAFA (g): 0, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 154 kJ

Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omytou půlku králíka vaříme s novým kořením a bobkovými listy v osolené vodě mírným varem asi 1,5 hodiny. Vývar zcedíme a použijeme na polévku. Do polévky dáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme polévkové nudle, na plátečky nakrájený česnek, podle potřeby doplníme vařící vodou do množství 1 litr a ještě 3-5 minut vaříme. Zchladlé maso obereme z kostí. Větší kousky upotřebíme do salátu nebo do omáčky a menší kousky nakrájíme nadrobno a vložíme do polévky. Nakonec zasypeme zelenou petrželkoku.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři