Kategorie receptů
- Autor: Marcelah
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 10 |
Štíhlé nudle | 20 |
Celer bulva | 50 |
Mrkev | 50 |
Cibule | 60 |
Králík divoký průměr | 50 |
Dochucovadla:
bílý čerstvě mletý pepř 5 kuliček nového koření 2 bobkové listy česnek sůl
Energetická hodnota celkem: 617 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 154 kJ
Bílkoviny (g): 3.8, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 4.3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omytou půlku králíka vaříme s novým kořením a bobkovými listy v osolené vodě mírným varem asi 1,5 hodiny. Vývar zcedíme a použijeme na polévku. Do polévky dáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a povaříme asi 15 minut. Pak přidáme polévkové nudle, na plátečky nakrájený česnek, podle potřeby doplníme vařící vodou do množství 1 litr a ještě 3-5 minut vaříme. Zchladlé maso obereme z kostí. Větší kousky upotřebíme do salátu nebo do omáčky a menší kousky nakrájíme nadrobno a vložíme do polévky. Nakonec zasypeme zelenou petrželkoku.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.