Kategorie receptů
- Autor: lucie.aqua
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibulka jarní | 50 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 2000 |
Vejce celá průměr | 110 |
Mrkev | 250 |
Máslo čerstvé | 60 |
Vločky ovesné | 80 |
Dochucovadla:
1ks slepičí a 1 ks zeleninový bujon
Energetická hodnota celkem: 4251 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 78,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 531 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 4.8, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Ovesné vločky lehce opražíme na másle, rozklepneme vejce, mícháme, dokud se vejce nesrazí. Pak zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Mrkev očistíme, pokrájíme nebo nastrouháme do polévky, povaříme. Do hotové polévky vmícháme nasekanou jarní cibulku. Polévka je výborná třeba i s květákem nebo jinou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.