Kategorie receptů
- Autor: anubis
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 400 |
Kroupy ječné | 30 |
Celer bulva | 100 |
Pór | 30 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 120 |
Cibule | 100 |
Česnek | 30 |
Houby sušené průměr | 20 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1500 |
Máslo čerstvé | 25 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Dochucovadla:
vývar v kostce Masox bobkový list nové koření pepř
Energetická hodnota celkem: 4072 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 163,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 36,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1018 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 40.8, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na menší kousky, zalijeme asi 1,5 vody, přidáme koření, kroupy a necháme vařit, dokud není vše měkké. Přidáme kostku kuřecího vývaru, kostku Masoxu, vytáhneme koření, vhodíme houby, připravíme jíšku a necháme společně ještě chvíli provařit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.