Kategorie receptů
- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citronová šťáva | 40 |
Česnek | 20 |
Smetana na vaření 10% | 200 |
Petržel - nať | 10 |
Krevety | 200 |
Olej palmojádrový, kokosový | 15 |
Rajčata Cherry | 200 |
Zelí čínské | 300 |
Dochucovadla:
sůl, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 2802 kJ
Bílkoviny (g): 48,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1401 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na základ salátu můžeme použít prakticky cokoliv - hlávkový salát, čínské zelí, ledový nebo římský salát, polníček, rukolu... Přidáme cherry rajčátka nakrájena na čtvrtky. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme odležet. Krevety koupíme nejlépe loupané a předvařené. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety osmažíme. Přidáme citronovou šťávu, česnek, osolíme, opepříme a přidáme pažitku nebo petrželovou nať. Chvíli mícháme, aby se uvolnily chutě. Poté zalijeme smetanou na vaření a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dáme na salát a podáváme s celozrnným pečivem nebo bylinkovou bagetkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.