Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jarní salát s krevetami

Zpět
  • Autor: Elulenka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 2802 kJ

Bílkoviny (g): 48, Tuky (g): 39, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 28, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1401 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 14, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Na základ salátu můžeme použít prakticky cokoliv - hlávkový salát, čínské zelí, ledový nebo římský salát, polníček, rukolu... Přidáme cherry rajčátka nakrájena na čtvrtky. Osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme odležet. Krevety koupíme nejlépe loupané a předvařené. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a krevety osmažíme. Přidáme citronovou šťávu, česnek, osolíme, opepříme a přidáme pažitku nebo petrželovou nať. Chvíli mícháme, aby se uvolnily chutě. Poté zalijeme smetanou na vaření a mícháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dáme na salát a podáváme s celozrnným pečivem nebo bylinkovou bagetkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 05. 2013 22:36
zítra hned vyzkouším ;-)

Naši partneři