Kategorie receptů
- Autor: Handi96
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 800 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Žampiony sterilované ve slaném nálevu | 100 |
Cibule | 450 |
Játra kuřecí | 1000 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř, worčestr, polosladká sojová omáčka.
Energetická hodnota celkem: 9813 kJ
Bílkoviny (g): 205,
Tuky (g): 71,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 42,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2453 kJ
Bílkoviny (g): 51.3, Tuky (g): 17.8, Sacharidy (g): 53.8, SAFA (g): 6.3, Cukry (g): 10.5, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1 menší cibuli nakrájenou na drobno usmažíme na lžíci oleje do zlatova, přidáme na menší kousky nakrájená kuřecí játra, osmehneme, zalijeme trochou vařící vody a dusíme asi 30min. Když se voda vypaří, zasypeme játra 1 lžící hladké mouky a dvěma většími cibulemi, nakrájenými na čtvrtkroužky. Chvíli opékáme a potom přilijeme trochu studené vody. Rozmícháme, přidáme malou konzervu krájených žampionů a ještě asi 5 minut podusíme. Ochutíme solí, pepřem, kapkou sojové a weorčestrové omáčky. Podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.