Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Francouzský čokoládový koláč

Zpět
  • Autor: Lumidek
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Dochucovadla:

může být 1/2 kypřícího prášku

Energetická hodnota celkem: 12964 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 204, Sacharidy (g): 260, SAFA (g): 125, Cukry (g): 186, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 259 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 3.7, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smícháme vyšlehaná vejce, 125g cukru a 100g hladké mouky. Mezitím ve vodní lázni rozpouštíme 200g kvalitní čokolády (používám Alnaturu 70% z DMdrogerie) a máslo ve vodě. Přimícháme k první směsi, vylijeme do máslem vymazané formy např. dortové a pečeme na 200C asi 15 min. Koláč je nízký a vypadá po rozkrojení mokře a nedopečeně,ale je to tak správně. Je to královská rychlovka,tedy nic dietního, pochutnáte si. Foto dodám.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři