Kategorie receptů
- Autor: VeveruskaIV
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Energetická hodnota celkem: 11980 kJ
Bílkoviny (g): 139,
Tuky (g): 133,
Sacharidy (g): 275,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 94,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 799 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 8.9, Sacharidy (g): 18.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Těsto: Vyšleháme rozpuštěné máslo s jogurtem, vodou (3 pol. lžíce) žloutkema cukrem. Přidáme mouku. Uhněteme. Necháme 20 min. odležet v lednici. Poté vyválíme tenké těsto, vyřízneme dle dna dortové formy. Prpícháme vidličkou a dáme na 15 min péct na 180°C. Ze zbytku těsta následně vytvoříme boky dortu. Náplň: 4 žloutky vyšleháme s mlékem, cukrem, stévií,tvarohem, kůrou a pudinkem. Přidáme vyšlehanou šlehačku a naposledy lehce zapracujeme z 5 bílků sníh. Naplníme dortovou formu a necháme péct asi 60 min na 160°C.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.