Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

krůtí stehna pečená na zelenině

Zpět
  • Autor: rimina
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí stehno s kůží900
Celer bulva100
Mrkev100
Cibule200
Máslo čerstvé100

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, tymián, rozmarýn, česnek, vývar

Energetická hodnota celkem: 9260 kJ

Bílkoviny (g): 186, Tuky (g): 145, Sacharidy (g): 40, SAFA (g): 84, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2315 kJ

Bílkoviny (g): 46.5, Tuky (g): 36.3, Sacharidy (g): 10, SAFA (g): 21, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Krůtí spodní stehna očistíme a dáme do pekáčku. Přidáme na hrubo nakrájený celer, mrkev, cibuli, česnek. Stehna posolíme, opepříme a posypeme kmínem. Přidáme čerstvý tymián a rozmarýn. Zalijeme vývarem a poklademe plátky másla. Dáme do trouby péci. První hodinu pečeme pod poklicí, druhou bez. V případě potřeby průběžně podléváme. Podáváme s vařenými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři