Kategorie receptů
- Autor: .lelinka.
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek mražený | 400 |
Celer řapíkatý | 50 |
Česnek | 20 |
Cibule | 40 |
Olej olivový | 5 |
Dochucovadla:
4 čajové lžičky sušeného polévkového základu bez glutamátu pepř ½ hrnku sojového mléka Špetka čerstvě umletého muškátového oříšku
Energetická hodnota celkem: 1739 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 5,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme cibuli a česnek. Restujeme asi 5 minut, přimícháme vodu s polévkovým základem, hrách, bílí pepř, celer a přivedeme do varu. Poté vaříme asi 5 minut. Celou směs nyní rozmixujeme na jemno. Po rozmíchání přidáme sojové mléko s muškátovým oříškem a necháme provařit. Jako ozdobu můžeme nakonec použít nasekané čerstvé listy petržele s jemně nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvě nastrouhaným parmezánem. Pro živou zelenou barvu požijte raději mražený hrášek nežli větší, dozrálý. Jedna porce obsahuje: Energie: 476,5 kj bílkoviny: 6,0 g sacharidy: 15,8 g vláknina 3,9g tuky: 4,5g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.