Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

RYCHLÁ HRÁŠKOVÁ POLÉVKA

Zpět
  • Autor: .lelinka.
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

4 čajové lžičky sušeného polévkového základu bez glutamátu pepř ½ hrnku sojového mléka Špetka čerstvě umletého muškátového oříšku

Energetická hodnota celkem: 1739 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 66, SAFA (g): 1, Cukry (g): 34, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 435 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 1.3, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na oleji orestujeme cibuli a česnek. Restujeme asi 5 minut, přimícháme vodu s polévkovým základem, hrách, bílí pepř, celer a přivedeme do varu. Poté vaříme asi 5 minut. Celou směs nyní rozmixujeme na jemno. Po rozmíchání přidáme sojové mléko s muškátovým oříškem a necháme provařit. Jako ozdobu můžeme nakonec použít nasekané čerstvé listy petržele s jemně nastrouhanou citronovou kůrou a čerstvě nastrouhaným parmezánem. Pro živou zelenou barvu požijte raději mražený hrášek nežli větší, dozrálý. Jedna porce obsahuje: Energie: 476,5 kj bílkoviny: 6,0 g sacharidy: 15,8 g vláknina 3,9g tuky: 4,5g

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři