Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Brokolicová roláda

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, muškátový oříšek

Energetická hodnota celkem: 6895 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 85, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 38, Cukry (g): 39, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1724 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 21.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 9.8, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Z www.recepty.cz - autor RECEPTY 73 Brokolici (květák) uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, necháme dobře okapat a pak rozmixujeme na hladkou kaši, kterou v míse promícháme se žloutky, sýrem, muškátovým oříškem, hořčicí a pepřem. Pak zlehka vmícháme sníh z bílků a směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme na střední teplotu cca 20 minut. Upečený plát překlopíme na utěrku, sloupneme opatrně papír a potřeme sýrovou směsí, kterou jsme si připravili během pečení rolády. Směs na potření: Na pánvi rozpustíme máslo s florou, vmícháme mouku a krátce ji osmažíme. Pak nalijeme smetanu a za stálého míchání prohřejeme. Asi po minutě přidáme sýr, zamícháme a odstavíme. Pak vmícháme i šunku nebo okapanou zeleninu(hrášek, kukuřice, mrkev, paprika...). Natřený korpus pevně svineme a dáme vychladit zabalený ve folii nebo alobalu. Podáváme jako slaný předkrm nebo chuťovku s čerstvou zeleninou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 05. 2017 16:37
Brokolica to je moje....tento recept určite skoro vyskúšam :)
27. 03. 2015 15:00
Vypadá to docela dobře. Určitě zkusím. Díky za tip.

Naši partneři