Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovesné sušenky

Zpět
  • Autor: klaudina
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Dochucovadla:

1,5 lžičky sody, skořice, vanilka, semínka, mak, ...

Energetická hodnota celkem: 12770 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 170, Sacharidy (g): 328, SAFA (g): 82, Cukry (g): 202, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 255 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 1.6, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ve velké míse smíchejte vločky, prosátou mouku, cukr, skořici, vanilku a ořechy. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu se sirupem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte ji k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi a vše dobře promíchejte. Rozehřejte troubu na 150 °C. Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech. Nechávejte mezi nimi dost místa, protože se při pečení roztečou na tenké placičky. Pečte 15–20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři