Kategorie receptů
- Autor: kacucha
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 360 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 |
Mouka pšeničná polohrubá | 130 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Dortová náplň čokoládová Semix (v suchém stavu) | 65 |
Energetická hodnota celkem: 8344 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 332,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 215,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 556 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh tak, aby těsto zůstalo nadýchané. Těsto rozestřeme na plech s pečícím papírem (omaštěný a pomoučený) a vložíme na 8 minut do trouby rozpálené na 150°C. Upečený plát přemístíme na utěrku posypanou lehce moučkovým cukrem a ještě teplý zavineme. Necháme vychladnout. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme krémem a znovu svineme. Necháme v lednici do druhého dne ztuhnout a rozležet. Jako krém používám Dr Otkar dortová náplň. Je lehký a přitom dobrý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.