Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Piškotová roláda s krémem

Zpět
  • Autor: kacucha
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8344 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 332, SAFA (g): 16, Cukry (g): 215, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 556 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh tak, aby těsto zůstalo nadýchané. Těsto rozestřeme na plech s pečícím papírem (omaštěný a pomoučený) a vložíme na 8 minut do trouby rozpálené na 150°C. Upečený plát přemístíme na utěrku posypanou lehce moučkovým cukrem a ještě teplý zavineme. Necháme vychladnout. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme krémem a znovu svineme. Necháme v lednici do druhého dne ztuhnout a rozležet. Jako krém používám Dr Otkar dortová náplň. Je lehký a přitom dobrý.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři