Kategorie receptů
- Autor: osecek
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Citrony | 10 |
Zakysaná smetana lehká | 180 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Vejce celá průměr | 110 |
Tvaroh tučný průměr | 500 |
Máslo čerstvé | 60 |
Piškoty tradiční | 25 |
BEBE Club | 140 |
Jahody | 450 |
Želatina (v suchém stavu) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 11397 kJ
Bílkoviny (g): 97,
Tuky (g): 145,
Sacharidy (g): 251,
SAFA (g): 90,
Cukry (g): 178,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1425 kJ
Bílkoviny (g): 12.1, Tuky (g): 18.1, Sacharidy (g): 31.4, SAFA (g): 11.3, Cukry (g): 22.3, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Balíček sušenek Bebe Club a hrst piškotů rozdrtíme. Přidáme 60 g másla a zpracujeme v tužší hmotu, kterou např. dnem sklenice upěchujeme do formy (dortová o průměru 26 cm). Hmota by měla být na dně i po stranách cca 1,5-2 cm. Formu lehce vymažeme máslem. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 st, a pečeme cca 10 min. Mezi tím smícháme 2 tvarohy, 1 zakysanou smetanu, 2 vajíčka a cukr - dávám cca 60-70 g (v původním receptu je 80-120g) a k tomu podle chuti trochu limetkové šťávy a kůry (lze nahradit i citronem). Vše dobře rozšleháme, stačí ručně metličkou a necháme chvíli odstát, aby zmizely vzduchové bublinky. Pozor je to hodně řídké .. Po 10 min. vyndáme korpus a na horký nalejme rozšlehanou směs. Stáhneme na 170 st. a přidáme do trouby hrníček/ kastrůlek s trochou vody - to aby se to moc nevysušilo. A vrátíme do trouby. Pečeme cca 35 min., ale pozor trouba by se neměla otvírat !!! Po 35 minutách troubu vypneme a necháme v přiotevřené troubě postupně chladnout. Většinou peču večer a nechávám ho chladnout do rána, kdy ho nazdobím a pak už ho dávám do lednice. Na zdobení používám nejčastěji jahody a jeden balíček červené želatiny, ale už jsme zkoušeli např. i borůvky, kompotované mandarinky s kiwi, skvělé jsou i maliny .. fantazii se meze nekladou :-)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.