Kategorie receptů
- Autor: beruska36
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 150 |
Mrkev | 150 |
Cibulka jarní | 0 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 0 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 250 |
Dochucovadla:
Tip: zajímavou chuť dodají polévce houby. sůl, pepř, kari, muškátový oříšek, čerstvá petrželka
Energetická hodnota celkem: 765 kJ
Bílkoviny (g): 5,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na řepkovém oleji zpěníme jarní cibulku, přídám na kostičky nakrájenou mrkev a brambory. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme muškátový oříšek, kari a vaříme do měkka, přibližně 10 minut. Poté dochutíme solí, pepřem a přidáme čerstvě nasekanou petrželku. Podáváme s celezrnným pečivem a lžící zakysané smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.