Kategorie receptů
- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Škorica mletá | 4 |
Vlašské ořechy | 10 |
kukuričný škrob | 12 |
Pšeničné otruby | 8 |
Jablka | 240 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
ovsené otruby | 60 |
Vejce celá průměr | 240 |
Karobová poleva | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3970 kJ
Bílkoviny (g): 46,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 248 kJ
Bílkoviny (g): 2.9, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 3.1, Vláknina (g): 0.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
žltky miešame so stéviou a postupne pridávame otruby s práškom do pečiva , vanilkovou príchuťou a vyšľahaný sneh z bielkov. Plech vyložíme papierom na pečenie na ktorý rozložíme jablka pokrájané na mesiačiky, posypeme škoricou a posekanými orechmi. Nato zalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme 15,20 minut. Vyberieme plech z rúru a s papierom kolač necháme vychladnuť a potom ho otočíme polejeme karobovou polevou. Necháme polevu stuhnuť a potom ho pkrájame na 4x4=16 ks, jeden ks má váhu 42,5g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.