Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

holandský jablkový koláč

Zpět
  • Autor: svrckovap
  • Doba přípravy (min.): 80
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 25216 kJ

Bílkoviny (g): 78, Tuky (g): 271, Sacharidy (g): 802, SAFA (g): 175, Cukry (g): 393, Vláknina (g): 68, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 841 kJ

Bílkoviny (g): 2.6, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 26.7, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

1. Z mouky, cukru, prášku do pečiva, soli, másla a žloutku zpracujeme těsto a dáme je na hodinu do chladu. Rozinky přelijeme rumem a necháme je nasáknout. 2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. 3. Jablka nakrájená na silnější plátky promícháme s pudinkem, vanilkovým cukrem, skořicí a okapanými rozinkami. 4. Dvěma třetinami rozváleného těsta vyložíme koláčovou formu, naplníme jablečnou směsí. 5. Zbytek těsta rozválíme a buď z něj vykrajujeme ozdobné kousky, nebo nakrájíme na proužky. Jimi poklademe povrch koláče. 6. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 50 minut, poté zabalíme koláč do alobalu a ještě 10 minut pečeme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři