Kategorie receptů
- Autor: piestany
- Doba přípravy (min.): 130
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Želatina (v suchém stavu) | 15 |
Kiwi | 100 |
Hrozny | 150 |
Borůvky | 125 |
Jahody | 100 |
Máslo čerstvé | 125 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 175 |
Vejce celá průměr | 165 |
Tvaroh odtučněný průměr | 500 |
Mouka pšeničná hladká | 20 |
krémový prášok Zlatý klas | 40 |
Energetická hodnota celkem: 11110 kJ
Bílkoviny (g): 106,
Tuky (g): 123,
Sacharidy (g): 277,
SAFA (g): 77,
Cukry (g): 238,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 926 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 23.1, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 19.8, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Umyjeme ovocie a necháme na sítku, aby bolo suché. Maslo vymiešame s cukrom. V 2. miske zmiešame vajíčka, múku s práškom do pečiva a krémovým práškom. Potom dáme do jednej misy a dobre vymiešame spolu. Nakoniec pridáme tvarohy a do hladka vyšľaháme. Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie, alebo alobalom. Na dno formy môžeme dať ovocie ( tvrdšie kúsky, napr. čučoriedky, hrozno a pod.) a nalejeme cesto. Pečieme pri 160 st. C na spodnej mriežke približne 1 hodinu. Potom vypneme rúru a cesto necháme v rúre ešte pol hodinu. Potom vyberieme von z rúry a necháme vychladnúť. Vychladnutú tortu ozdobíme ovocím a navrch dáme pripravenú želatínu podľa návodu. Necháme v chladničke stuhnúť a dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.