Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí gyros se zelným salátem, celozrné pečivo

Zpět
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, mletý bílý pepř, ocet tymián, oregáno

Energetická hodnota celkem: 1757 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 3, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, lžičkou olivového oleje a lisovaným česnekem, přidáme tymián a oregáno. Do marinády naložíme maso, promícháme a necháme minimálně 30 min. v chladu. Omyté zelí i červenou papriku nakrájíme na velmi tenké nudličky, mírně osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet a zamícháme jogurt. Na teflonové pánvi rozehřejeme zbylý olej, nudličky masa zprudka opečeme, nakonec přidáme rajský protlak a necháme prohřát. Podáváme se zelným salátem a celozrným dalamánkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři