Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovesný koláč s mákem

Zpět
  • Autor: oldyz
  • Uživatelský recept
  • Porce: 16.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 9372 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 86, Sacharidy (g): 276, SAFA (g): 19, Cukry (g): 99, Vláknina (g): 43, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 586 kJ

Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 17.3, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nejprve přichystám spodní korpus. Vločky zaliji v míse vařícím mlékem a necháme vychladnout. Mezitím připravíme makovou nápň. Do hrnečku dám vařit mléko, jakmile začne pěnit přisypu mák a chvilku povařím. Odstavím z plotny a za stálého míchání přidám med, skořici a dohustím pšeničnými klíčky. Do prochladnuté ovesné směsi přidám med a mouku. Hmotu nanesu na plech s pečícím papírem. Na těsto nanesu makovou nádivku a dozdobím vlašskými ořechy. Koláč peču v troubě při 180 st. asi 30 min. Poté nechám v teplé troubě dojít.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři