Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

rybízová marmeláda

Zpět
  • Autor: fijalovejkosatec
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 50.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr bílý (řepný, třtinový)500
Rybíz červený1000

Energetická hodnota celkem: 10050 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 575, SAFA (g): 0, Cukry (g): 550, Vláknina (g): 50, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 201 kJ

Bílkoviny (g): 0.2, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 11.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

čerstvý rybíz umyjeme, zvážíme a dáme vařit na plotnu, na kilo rybízu přijde jeden gelfix a půl kila cukru, mícháme dokud nezačne bublat, poté vaříme ještě aspoň tři, čtyři minuty a sebereme pěnu - tu můžeme dát samostatně do sklenice budee to zakalená marmeláda, zbytek bude více průhledný. Marmeládu vlijeme do sklenic, zakápneme rumem zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut, poté otočíme zpět a necháme úplně vychladnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři