Kategorie receptů
- Autor: lucie865
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 500 |
Máslo čerstvé | 30 |
Víno bílé suché | 100 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Bujón průměr (hotový) | 500 |
Bageta bílá | 50 |
Madeland light 30% | 50 |
Dochucovadla:
šalvěj, bobkový list, sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3448 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 96,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 862 kJ
Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 24, SAFA (g): 6, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 3
Postup přípravy
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka s bobkovým listem a několika lístky šalvěje. Za stálého míchání restujeme pět minut, cibule za tu dobu změkne. Snížíme plamen a restujeme minimálně hodinu; občas promícháme, přidáme víno. Mícháme, až se víno odpaří, tak cibuli zaprášíme moukou. Chvilku opékáme a pak přilijeme horký vývar. Polévku ještě asi půl hodiny vaříme, potom dochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, navrch položíme plátky bagety a zasypeme strouhaným sýrem. Strčíme do trouby a necháme zapéct pod grilem dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.