Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuřecí "řízek" s dýňovým pyré

Zpět
  • Autor: 25claire
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

koření na naložení masa, já používám papriku, sůl, česnek a šťávu ze zázvoru.

Energetická hodnota celkem: 1251 kJ

Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Den předem kuřecí maso naporcujeme, omyjeme a naložíme dosměsi jogurtu s kořením. Druhý den maso vyndáme z jogurtu a obalíme v rozdrcených Knackerbrotech. Dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem na 180 stupňů a 25 min, v půlce času otočíme. V hrnci v osolené vodě uvaříme dohromady brambory a dýni hokkaido, vaříme 15-20 min, než brambory změknou, dýně je uvařená rychleji. Vodu slijeme do hrníčku a brambory s dýní rozmixujeme. Můžeme přidat vodu s vaření, abychom dosáhli požadované konzistence. Lze též při servírování pokapat olivovým olejem.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři