Sledujte nás:

Hovězí ledvinky dušené na cibulce

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín

Energetická hodnota celkem: 1094 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 9, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Hovězí ledvinky zbavíme blan, v půli rozkrojíme a ostrým nožem vyřízneme močovody. Očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku mírně dozlatova, přidáme kmín a mletý pepř, do základu vložíme upravené ledvinky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení ledvinkami občas zamícháme a podle potřeby podléváme. Když jsou ledvinky poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme je prosátou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vlažnou vovou, dobře rozmícháme a ledvinky podusíme doměkka. Nakonec ledvinky osolíme a znovu krátce povaříme.

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 03. 2013 21:13
Ledvinky jsem mívala hodně ráda, teď ale nevím, zda bych je pozřela..

Naši partneři