Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2 |
Cibule | 25 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 8 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Ledvinky hovězí (syrové) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín
Energetická hodnota celkem: 1094 kJ
Bílkoviny (g): 22,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 9,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Hovězí ledvinky zbavíme blan, v půli rozkrojíme a ostrým nožem vyřízneme močovody. Očištěné ledvinky nakrájíme na tenké plátky a několikrát je spaříme a propláchneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku mírně dozlatova, přidáme kmín a mletý pepř, do základu vložíme upravené ledvinky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí. Během dušení ledvinkami občas zamícháme a podle potřeby podléváme. Když jsou ledvinky poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme je prosátou moukou, za stálého míchání osmahneme, zalijeme vlažnou vovou, dobře rozmícháme a ledvinky podusíme doměkka. Nakonec ledvinky osolíme a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.