Kategorie receptů
- Autor: meretka
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vlašské ořechy | 20 |
Jablka | 500 |
Med | 8 |
Máslo čerstvé | 125 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pohanková | 260 |
Dochucovadla:
skořice,
Energetická hodnota celkem: 9589 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 128,
Sacharidy (g): 239,
SAFA (g): 74,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 37,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 799 kJ
Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 10.7, Sacharidy (g): 19.9, SAFA (g): 6.2, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 3.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
260 gr pohankové mouky, 1 vejce, 1 lžíce skořice, 125 gr másla, 1 lžíce medu smícháme v míse, těsto necháme cca 20 min. v chladu odpočinout, mezitím si připravíme náplň. Asi 500 gr. jablek nakrájet na kousíčky, smícháme se lžíci skořice, 30 gr. nasekaných vlašských ořechů a 2 lžícemi medu. 2/3 těsta poklademe do formy na koláč, naložíme náplň z jablek a z poslední třetiny těsta vyrobíme mřížku na povrch. Upečeme ve vyhřáté troubě - cca 35 minut na 180°C. Krásně voní a výborně chutná!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.