Kategorie receptů
- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 60 |
guarová guma | 5 |
kukuričný škrob | 25 |
ovsené otruby | 120 |
Tykev velkoplodá | 250 |
Dochucovadla:
soľ
Energetická hodnota celkem: 2981 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 111,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ
Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tekvicu očistíme, postrúhame a dáme do mikrovlnky vlniť pri najvyššom výkone asi 3 minúty. Nechame vychladnuť a potom pridáme ostatné ingrediéncie a dobré spolu spracujeme. Dáme do chladničky postať asi ma hodinu. cesto dáme na škrobom jemne posypanou dosku. Pokrájame na menšie diely, ktoré postupne rozvaľkame na valčeky s priemerom cca 1-1,5cm, pokrájame na rovnaké cca 1,5-2 cm dieliky, vidličkou roztlačíme a uložíme na čistú utierku trocha osušiť. Medzitým dáme do hrnca zovrieť vodu s cca 1 čl soli . Ked voda vrie stíšime oheň a opatrne zavaríme postupne polovicu gnochhi. Opatrne premiešame a potom prikryjeme prikrývkou a povaríme cca 3-5 minut až kým nevyplávu gnocchi navrch. Vyberieme deravou naberačkou, opláchneme vodou a ďalej môžeme konzumovať ako prílohu k jedlám s omáčkou resp. s dusenou kapustou, či tvarohom podľa chuti.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.