Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí sýr s bylinkami

Zpět
  • Autor: Toraneko
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kunín Jogurt beskydský bílý1000
Sůl5
Olej olivový35

Dochucovadla:

šťáva a jemně strouhaná kůra z 0,5 citronu, 3 lžičky sušené máty, 1 lžička čerstvého sekaného tymiánu nebo bylinky podle chuti

Energetická hodnota celkem: 3899 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 67, Sacharidy (g): 36, SAFA (g): 27, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 195 kJ

Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 3.4, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Jogurt promíchejte se solí, olejem a citronovou šťávou, přidejte citronou kůru, rozemnutou mátu a tymián (popřípadě jiné bylinky podle chuti). Vše vymíchejte a najijte do cedníku s plátnem, které svážeme do uzlíku, pod nimi provlékneme vařečku a necháme vykapat v chladné místnosti minimálně do druhého dne (podle požadované hustoty). Pak už záleží jen na vaši chuti, můžete z hmoty udělat kuličky a ty naložit do sklenice s bylinkami, zalít olejem a nechát pár dní uležet. Nebo je možné ji dát do mističky a mazat na chléb jen tak...Je to mňamka :-)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři