Sledujte nás:

Zelná polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 737 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 2, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Kysané zelí překrájíme, podle potřeby propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. Opláchnuté brambory nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylou vodou, přidáme kmín a také uvaříme do poloměkka. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, zamícháme ji do předvařeného zelí a zvolna společně vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přidáme mléko a polévku ještě krátce povaříme. Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí a povaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 04. 2012 08:07
Zelnou, tu já můžu, myslím, že ji uvařím.
06. 04. 2012 16:33
Ta je moje oblíbená.

Naši partneři