Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 21 |
Voda | 80 |
Mouka pšeničná hladká | 5 |
Hovězí roštěná (syrová) | 150 |
Olej běžný (průměr) | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý
Energetická hodnota celkem: 1313 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 6,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mírně osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmíhcáme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou šťávu procedíme na plátky, podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.