Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný koláč obrácený

Zpět
  • Autor: lenchov
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, citrónová šťáva

Energetická hodnota celkem: 7313 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 102, Sacharidy (g): 191, SAFA (g): 62, Cukry (g): 132, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1219 kJ

Bílkoviny (g): 2.3, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 31.8, SAFA (g): 10.3, Cukry (g): 22, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Očistíme přibližně 4 větší jablka a nakrájíme na měsíčky, pokapeme je šťávou z citrónu. Na pánvi rozpustíme máslo a jablka postupně smažíme z obou stran do hněda, ke konci smažení posypeme cukrem, aby zkaramelizoval. Naskládáme osmažená jablka do formy (třeba dortové, není třeba mazat tukem), posypeme skořicí,zakryjeme listovým těstem a potřeme žloutkem. Pečeme pomalu do zhnědnutí těsta.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři