Sledujte nás:

Vepřová játra dušená na cibulce

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín

Energetická hodnota celkem: 1259 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Játra odžilkujeme, opláchneme a nakrájíme na silnější nudle nebo plátky. Na polovině tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do osmažené cibule přidáme játra a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletý pepř a drcený kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod poklicí za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou omáčku procedíme na játra, znovu velmi krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce převaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři