Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Cibule | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Játra vepřová (syrová) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, kmín
Energetická hodnota celkem: 1259 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Játra odžilkujeme, opláchneme a nakrájíme na silnější nudle nebo plátky. Na polovině tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do osmažené cibule přidáme játra a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletý pepř a drcený kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod poklicí za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou omáčku procedíme na játra, znovu velmi krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.