Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Ledvinky vepřové (syrové) | 135 |
Cibule | 20 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Dochucovadla:
sůl, pepř mletý, kmín
Energetická hodnota celkem: 1140 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 10,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 1,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody a případný tuk. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát je spaříme vařící vodou a dobře je propláchneme. V polovině dávky tuku osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme připravené ledvinky, drcený kmín a pepř, zastříkneme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání a podlévání vodou téměř doměkka. Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Potom omáčku přecedíme na ledvinky, pokrm osolíme a znovu krátce podusíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.