Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kuře s dýňovou nádivkou

Zpět
  • Autor: otylie
  • Doba přípravy (min.): 90
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 6738 kJ

Bílkoviny (g): 146, Tuky (g): 84, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 48, Cukry (g): 27, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1685 kJ

Bílkoviny (g): 36.5, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 12, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

omyté a osušené stehenní kuřecí řízky nakrájejte na větší kousky, osolte, opepřete. Do smetany přidejte vejce, prolisovaný česnek, muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Vše promíchejte. Nakrájejte housku na kostičky, přelijte rozpuštěným máslem, přidejte na malé kousky nakrájenou dýni, osolte, opepřete a smíchejte spolu se smetanou. Do vymaštěného kastrolu vložte kousky kuřete a pokryjte směsí s dýní. Pečte v troubě na 180 st, cca 1 hod a 20 minut. Pokud je dýně starší - povařte ji ve vodě do mírného změknutí.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři