Kategorie receptů
- Autor: chabra
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 750 |
Zelí bílé kysané | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Cibule | 250 |
Kuřecí prsa bez kůže | 800 |
Dochucovadla:
sůl, kmín a krystalový cukr podle potřeby
Energetická hodnota celkem: 7211 kJ
Bílkoviny (g): 207,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 175,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 32,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1803 kJ
Bílkoviny (g): 51.8, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 43.8, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Ze zelí vylijeme šťávu, ale nebudeme ho vymačkávat. Podlijeme vodou, přidáme cukr podle chuti a zelí uvaříme doměkka. Z hotového zelí vodu slijeme. Na sádle si zpěníme nakrájené cibule (asi 5 minut) a přimícháme k zelí. Nakrájené, oloupané brambory si ve slané a okmínované vodě uvaříme doměkka. Slijeme vodu a brambory lehce rozmačkáme. Všechno smícháme dohromady a ještě dochutíme a popřípadě můžeme přidat i sádlo. Podáváme se sekanou, nebo jiným masem. Můžeme si to dát samozřejmě i samotné. 4 porce
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.