Sledujte nás:

Pórek zapečený s uzeninou

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7924 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 161, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 79, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 991 kJ

Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 3.9, SAFA (g): 9.9, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Pórek zapečený s uzeninou Pórek očistíme, opláchneme, nakrájíme na kolečka a na minutku vložíme do vroucí osolené vody; slijeme, necháme odkapat. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vytřeme olejem a střídavě do ní klademe plátky uzeniny a kolečka pórku. Troubu vyhřejeme na 220 ˚C, formu do ní vložíme, teplotu stáhneme na cca 190 ˚C a pečeme asi 20 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a zapékáme dokud sýr nezačne lehce růžovět. Pokrm posypeme zeleným natěmi a podáváme s chlebem nebo pečivem – výborný je i s vařenými bramborami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři