Kategorie receptů
- Autor: karelnavara
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 3 |
Pór | 300 |
Gouda 48% | 110 |
Špekáčky | 390 |
Energetická hodnota celkem: 7924 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 161,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 79,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 12
Energetická hodnota na 1 porci: 991 kJ
Bílkoviny (g): 10.1, Tuky (g): 20.1, Sacharidy (g): 3.9, SAFA (g): 9.9, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Pórek zapečený s uzeninou Pórek očistíme, opláchneme, nakrájíme na kolečka a na minutku vložíme do vroucí osolené vody; slijeme, necháme odkapat. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na plátky. Zapékací formu vytřeme olejem a střídavě do ní klademe plátky uzeniny a kolečka pórku. Troubu vyhřejeme na 220 ˚C, formu do ní vložíme, teplotu stáhneme na cca 190 ˚C a pečeme asi 20 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a zapékáme dokud sýr nezačne lehce růžovět. Pokrm posypeme zeleným natěmi a podáváme s chlebem nebo pečivem – výborný je i s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.