Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

bábovka tvorohovo-citronová

Zpět
  • Autor: Sperlingova
  • Doba přípravy (min.): 75
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 12905 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 382, SAFA (g): 77, Cukry (g): 241, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.5, SAFA (g): 5.1, Cukry (g): 16.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2. Do mouky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři