Kategorie receptů
- Autor: IvaMi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jahody | 750 |
Tvaroh polotučný průměr | 500 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 40 |
Želatina (v suchém stavu) | 40 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Piškoty tradiční | 60 |
Energetická hodnota celkem: 5871 kJ
Bílkoviny (g): 110,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 182,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 136,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 489 kJ
Bílkoviny (g): 9.2, Tuky (g): 1.9, Sacharidy (g): 15.2, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 1.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ohřejeme 2 dcl mléka, v něm rozmícháme 2 sáčky mleté želatiny a necháme 10 minut bobtnat. Rozmixujeme 500-750 g jahod, utřeme s tvarohem a moučkovým cukrem, nakonec vlijeme mléko se želatinou a zase promixujeme. Do dortové formy nalijeme polovinu směsy, poklademe pištoty a nalijeme druhou část směsy. Necháme ztuhnout v ledničce.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.