Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Panna cotta

Zpět
  • Autor: amatej
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7589 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 159, Sacharidy (g): 74, SAFA (g): 107, Cukry (g): 73, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1518 kJ

Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 31.8, Sacharidy (g): 14.8, SAFA (g): 21.4, Cukry (g): 14.6, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Nejprve si připravíme formičky nebo formu na srnčí hřbet. Želatinu vložíme do hrnce, zalijeme mlékem a na mírném ohni ji rozpustíme. Nesmí však vařit. Do dalšího kastrůlku nalijeme šlehačku. Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, dužninu nožem vyškrábeme a smícháme ji s cukrem. Cukr přidáme ke smetaně a za stálého míchání (metličkou) ji přivedeme k varu. Poté, co smetana přejde varem, zmírníme oheň a šleháme, dokud smetana nezačne houstnout. Přidáme želatinu, vše prošleháme, ale hmotu už dále nevaříme. Hotovou hmotu vlijeme do formiček nebo do formy a chladíme v lednici minimálně 3 hodiny. Vychlazený krém vyklopíme na talíř, ozdobíme ovocem a snítkou máty. Můžeme podávat.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři