Kategorie receptů
- Autor: barnes
- Doba přípravy (min.): 2
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 1500 |
Mrkev | 150 |
Hrášek mražený | 150 |
Vejce celá průměr | 4 |
Okurky sterilované průměr | 50 |
Majonéza Original (Hellmann´s) | 200 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, hořčice
Energetická hodnota celkem: 11399 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 148,
Sacharidy (g): 313,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 51,
Vláknina (g): 34,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1140 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 31.3, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 5.1, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev lehce povaříme a nakrájíme na kostičky, hrášek a cibuli spaříme, vejce uvaříme natvrdo a také nakrájíme.Přidáme vše k bramborám. Osolíme, lehce opepříme, přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku a dochutíme lžičkou hořčice a majonézou.Majonézu můžeme částečně nebo úplně nahradit bílým jogurtem.Necháme v chladu uležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.